Tiszaroffi árapasztó tározó, 2010

Megbízó: Vízügyi és Környezetvé-delmi Központ Igazgatóság (Tsz: 1214)

A tervezett tározó a KÖTI-KÖVIZIG működési területén, a Tisza bal partján, Tiszaroff, Tiszagyenda és Tiszabő települések között fekszik a 2.82 számú ártéri öblözetben.. A tározó határait a Tisza felől a meglévő 10.07. számú, Szolnok-Kisköre árvízvédelmi töltés Tiszaroff és Tiszabő közötti ~ 9 km-es szakasza, valamint új töltések alkotják.

 

Nagykunsági árapasztó tározó, 2007

Megbízó: Vízügyi és Környezetvédelmi Központ Igazgatóság (Tsz: 1214)

A szóban forgó árvízi tározó a KÖTI-KÖVIZIG működési területén, a Tisza bal partján, a Tisza mai folyásától kissé távolabb, a Nagykunsági-főcsatorna mentén, a 2.82 sz. ártéri öblözet Tiszabura-Abádszalók közút, illetve Tiszagyenda-Kunhegyes alsóbbrendű bekötőút közötti részén lett kijelölve.

 

A Tisza nagyvízi meder vízszállító képességének javítására

Koncepció terv, 2003-2004

VTT elerintett folyoszakaszMegbízó: OVF

A Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése címu koncepció a Tisza-völgy árvízvédelmi biztonságának növelését egyértelmuen az árvízszintek csökkentésében határozta meg:

  • a nagyvízi meder vízszállító képességének javításával, és a hazai ártéren kiépítheto árapasztó tározásos rendszer megvalósításával
  • úgy, hogy a katasztrófával fenyegeto árvizek árapasztása együtt járjon az ártér szabályozott vízkivezetéssel történo reaktiválásával.

Bővebben...

 

Hanyi-tiszasülyi árapasztó tározó, 2010

Megbízó: Vízügyi és Környezetvé-delmi Központ Igazgatóság (Tsz: 1214)

Az árvízi tározónak kijelölt terület a KÖTI-KÖVIZIG működési területén, a 2.37 számú ártéri öblözet része. Délen a Tiszasülyi-főcsatorna, délkeleten a Jászsági-főcsatorna, keleten a Hanyi-éri-főcsatorna, észak felől a Pélyi-csatorna, illetve a Pély-Jászkisér összekötő közút, nyugat felől pedig a Jászkiséri-csatorna határolja.

 

Szolnok-Tiszajenő közötti hullámtér rendezési koncepciója

 

VTT. III. TENDER Koncepciós terv, 2005

Megbízó: OKTVF (Tsz: 1215)

A Tisza középső szakaszán a lefolyást többek között a hullámtereken lévő terepviszonyok, illetve növényi fedettségek akadályozzák. A lefolyási viszonyok javítása érdekében a VTT keretén belül a hullámtereken nagyvízi lefolyási sávok kialakítására, töltésáthelyezésre, valamint a nyárigátak visszabontására kerül sor.

A VTT keretében tervezett nagyvízi műszaki beavatkozások -az árvízszint csökkentését eredményező hatásai- vizsgálatára több számítás készült.

Bővebben...

 

Cigánd-tiszakarádi árapasztó tározó, 2010

Megbízó: Vízügyi és Környezetvé-delmi Központ Igazgatóság (Tsz: 1214)

A tározó a Bodrogköz területén fekszik, a 2.02. számú Bodrogközi ártéri öblözetben, Nagyrozvágy, Cigánd és Pácin települések közigazgatási területén. A tározó határait a Tisza felől a meglévő 08.05. számú, Zalkod-Zemplénagárdi árvízvédelmi töltés Ricsei szivattyútelep és Cigándi közúti híd közötti ~ 300 m-es szakasza, valamint új töltések alkotják.

 
Vezetőség

Rosza Péter
Ügyvezető igazgató

Farkas Péter
Cégvezető

Kapcsolat

VIZITERV Consult Kft.
1149 Budapest
Angol utca 32.

E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefon:
(+36 1) - 384 4224

Fax:
(+36 1) - 364 2429

MSZ EN ISO 9001

VIZITERV Consult Kft. 2000 óta rendelkezik MSZ EN ISO 9001 tanúsítvánnyal